Investeren in zonnepanelen samen met Dunavie is interessanter dan ooit. Fossiele brandstoffen worden schaarser en energieprijzen blijven stijgen. Met de aanschaf van zonnepanelen verbetert u uw woonomgeving en bespaart u tegelijkertijd fors op uw stroomrekening. Dat scheelt al snel de helft van uw huidige verbruikskosten.

U levert met zonnepanelen een belangrijke bijdrage aan een schonere toekomst. Kortom; zonnepanelen zijn een slimme investering.

Kijk hier of uw woning in aanmerking komt voor zonnepanelen

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Bespaar op uw energierekening

Zonnepanelen verlagen uw energierekening en beschermen u tegen stijgende energieprijzen. Daarnaast kunt u uw overschot aan energie, dat u zelf heeft opgewekt, terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor ontvangt u een vergoeding.

Hieronder vindt u een berekening van uw voordeel per maand als Dunavie bij u zonnepanelen op het dak legt. De hoeveelheid opgewekte stroom hangt van veel factoren af, hierbij kunt u denken aan het type zonnepanelen, het aantal en de kosten voor energie bij uw leveranvier. Wij geven in de tabel hier onder een zo goed mogelijk indicatie, maar uw eigen situatie kan toch afwijken.

De vergoeding die u ontvangt voor de opgewekte stroom is ook afhankelijk van overheidsbeleid. De overheid gaat nog een beslissing maken of de vergoeding voor teruggeleverde stroom (het zogenaamde "salderen") in de toekomst lager wordt. hierdoor zou bij u het voordeel per maand kunnen dalen.

Onze uitgangspunten voor de berekening van uw voordeel:

-Gemiddelde prijs per kWh elektriciteit;

-Wattpiek van de zonnepanelen;

 

Voorbeeld van een berekening bij 8 zonnepanelen:

1 Wattpiek levert gemiddeld 0,85 kWh per jaar.

Zonnepanelen van 300 Wattpeik (WP) x 8 zonnepanelen = 2.400 Wattpiek (WP)

2.400 WP x 0,85 = 2.040 kWh per jaar.

De opbrengst in euro's = kWh te vermenigvulden met de stroomprijs. Momenteel is de stroomprijs gemiddeld € 0,22 (incl. 21% btw) (2.040 kWh x € 0,22) = € 448,80 opbrengst per jaar.

Het uitgangspunt is 50/50 waarbij Dunavie de investering doet, de huurder de opbrengst krijgt, huurder betaalt daarvan 50% aan Dunavie (€ 448,80 / 2) = € 224,40 / 12 = € 18,70 / 8 ZP = € 2,30 (incl 21% btw) per zonnepaneel. De maandelijkse lasten zijn volgens deze voorbeeldberekening € 18,70 per maand. Alle bedragen zijn op twee decimale afgerond.

U bespaart gemiddeld € 18,70 per maand volgens bovenstaande berekening.

Wees onafhankelijk

Naast het voordeel dat u bespaart op uw energierekening, bent u ook grotendeels onafhankelijk. Op het moment dat u zonnepanelen laat plaatsen op uw dakt wekt u grotendeels zelf uw eigen stroom op. Onze leverancier neemt contact met uw op en zal uw adviseren over de beste plaats en ligging van de zonnepanelen.

Milieubewust

Het klimaat is al jaren een veel besproken probleem. Mensen worden steeds bewuster als het gaat om het verbeteren van het klimaat en willen dan ook graag hun eigen steentje bijdragen. Met de aanschaf van zonnepanelen is dat mogelijk. Zonne-energie is namelijk een schone, stille vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is. Als steeds meer mensen overstappen op zonnepanelen, dan daalt de vraag naar fossiele brandstoffen. Een daling in fossiele brandstoffen vermindert de uitstoot aan broeikasgassen.

Hoe werkt het terugleveren aan het net?

Salderen is de regeling dat de stroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen en teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet, wordt verrekend met uit het net geïmporteerde stroom. De stroom die u zelf opwekt wordt overigens eerst binnenshuis geconsumeerd. Er is pas sprake van teruglevering (en dus van saldering) wanneer u meer elektriciteit produceert dan dat u op hetzelfde moment gebruikt.

Om te kunnen terugleveren moet u zich aanmelden via energieleveren.nl (de website opent in een nieuw tabblad). De netbeheerder registreert alle aansluitingen. En de netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg van de netten en het transport van elektriciteit of gas. Door u aan te melden kan de netbeheerder noodzakelijke wijzigingen doorvoeren in het net.

 

schema_zonnepanelen.png

 

Heeft u nog andere vragen over zonnepanelen?

neem dan een kijkje op onze veel gestelde vragen pagina.